LEV

Recensies


Fantastisch zoals Marianne onze kinderen over de jaren heen heeft geholpen en gesteund! Marianne kan als geen ander intunen op (zeer) jonge) kinderen, waarbij ze elk aspect van de leeftijd van het kind weet te plaatsen. Vaak wijken aspecten zodanig af van de gemiddelde ontwikkeling, zoals die op school en door andere mensen dus ook wordt verwacht, dat het lijkt of er iets mis is met een kind. Dat leidt tot frustratie en onzekerheid bij het kind (en de ouders) en daar lijdt iedereen onder. Marianne weet alle ontwikkelingsniveaus te duiden en respecteren. Geen kind volgt een ontwikkelingsprotocol en hoogbegaafde kinderen al helemaal niet…..En dat is OK, sterker nog: dat is prachtig, want ieder mens is anders! De uitdaging zit erin om het kind en de omgeving elkaar te laten zien en begrijpen. Marianne doet dat geweldig!

In 1 zin..... Marianne is een topper!


We hebben al meerdere keren haar hulp ingeroepen en ze heeft ons elke keer fantastisch geholpen.
Hierin houdt ze het belang van het kind voor ogen en niet wat ouders of school willen horen.
Deze keer heeft ze onze dochter geobserveerd en gecoacht in de klas.
Ze kan haar goed lezen en neemt alle tijd voor haar en ons.
Elke keer weer een mooi verslag met handvaten waar iedereen wat aan heeft.
Als je een goede en eerlijke coach zoekt dan moet je bij Marianne zijn.

Op het moment dat ons leven volledig op z'n kop stond met voor ons gevoel een verkeerde diagnose aan onze broek, kwam ik via via in contact met Marianne. Tijdens dat eerste telefoongesprek was er gelijk een klik en begrip voor het kind en wist zij de juiste vragen te stellen. Een paar dagen later is Marianne bij ons thuis gekomen om ons zoontje te observeren en was zij er zeker van dat er sprake is van hoogbegaafdheid. Zij verwees ons naar de juiste instantie voor onderzoek en haar bevindingen werden bevestigd. Vervolgens konden wij vrij snel terecht bij Marianne voor begeleiding op locatie eenmaal per week. Wij vonden het niet erg om hiervoor de rit van anderhalf uur heen en anderhalf uur terug te maken. Het gezien en begrepen worden heeft ons zoontje goed gedaan. Door Marianne is school hem gelukkig ook gaan zien en kon er eindelijk iets opgepakt worden. Op een gegeven moment was duidelijk dat er meer begeleiding nodig was (op school) wat Marianne qua reistijd niet op zich heeft kunnen nemen. Wij waren zeker bij Marianne gebleven voor de begeleiding als de reistijd geen rol had gespeeld. Marianne ziet je kind zoals de meeste hem/haar niet zullen zien. Vanuit haar persoonlijke ervaringen en de opgedane kennis is zij in staat om de meest vast gelopen kinderen uit de sleur te halen. Wij zijn haar nog steeds dankbaar voor wat zij voor ons gedaan heeft.

Vanaf het moment dat onze zoon naar school ging werd het een heel ander kind. Altijd al een flinke voorsprong op zijn leeftijdsgenoten maar hij kreeg niet voldoende uitdaging en werd niet gezien of gehoord. In groep 3 is dat volledig uit de hand gelopen en toen hebben wij hem laten testen. Ondertussen opzoek gegaan naar hulp. +/- 4 jaar geleden kwamen wij daarvoor bij Marianne terecht. En wat heeft zij kunnen helpen!!! Altijd voor je klaar staan als je vragen hebt. Er altijd voor de kinderen willen zijn als het niet goed gaat. Meedenken in oplossingen. Onze zoon begon bij LEV op de Columbusgroep waar hij eindelijk aansluiting had bij andere kinderen zoals hij, voelde zich meteen op zijn gemak en het was goed. School werd steeds meer een probleem, het gevoel dat hij zou uitvallen hebben wij uitgesproken en met toestemming is hij toen bij Marianne in de Leer met LEV groep terecht gekomen. Wat heeft hij daar veel geleerd en wat heeft hem dat veel gebracht. Uiteindelijk toch nog uitgevallen nadat hij groep 4 en 5 in 1 schooljaar heeft gedaan tijdens lockdown. School was voor hem niet meer op te brengen en Marianne heeft zich ingezet om op school te komen ondersteunen. Hij ging 3x per week 2 uur naar school onder begeleiding van Marianne, meer lukte ook niet maar wel door naar groep 6. De begeleiding heeft zij ongeveer een jaar afbouwend gegeven en de toen nieuwe meester van onze zoon heeft heel veel geleerd en heel veel aanknopingspunten gekregen. Uiteindelijk gaf onze zoon zelf aan dat hij het zelf zonder Marianne wel zou gaan redden. Er was niets minder waar, hij is heel erg gegroeid op alle vlakken zit nu met 9 jaar in groep 7 en heeft de lesstof van groep 8 al deels afgerond. Na de zomer gaat hij naar een intermezzoklas op het VO om de uitdaging erin te houden en ‘aan’ te blijven staan en nog belangrijker contact met ontwikkelingsgelijken. Gehoord, gezien en begrepen worden zoals hij het zelf heeft verteld met de intake. Zonder Marianne hadden wij niet hier gestaan en had onze zoon allang thuis gezeten. Wat voor hem belangrijk is: Gehoord, gezien en begrepen worden is uiteindelijk op zijn plek gevallen.


Marianne heel erg bedankt voor alle hulp en toewijding! Het kunnen sparren en uithuilen als het even niet meer ging. Wat ben jij een mooi mens en ik hoop dat er nog heel veel kinderen, zoals die van ons zo geholpen kunnen worden!

F. heeft gisteren weer een activiteit met Marianne gedaan, zoals altijd ging ze enthousiast en blij heen en kwam ze nog enthousiaster en blijer terug. Dagje naar Orion en blote voetenpad was erg leuk en echt iets voor F.!

Al maanden zocht ik naar een oplossing ! Waarom !!


Omdat ik zag dat mijn zoon van 10 meestal met zijn ziel onder zijn armen liep. En net als zijn moeder zal hij altijd zeggen dat het goed gaat , en er niets aan de hand is. Helaas voor hem kijk je daar ook al is het spiegelbeeld dwars door heen als moeder zijnde. Maar besefte ook dat ik dit er niet uit kon krijgen bij hem.


Zo kwam ik in gesprek met Marianne


En ben ik bij LEV terecht gekomen.
En wat ben ik daar blij en dankbaar mee.
Eindelijk kwam hij langzaam los en kwamen er dingen naar boven.
Mijn zoon wist waarvoor hij ging , hij vond het op slot zelfs leuk om te gaan.


En na 4x naar LEV te zijn geweest heeft het niet alleen hem geholpen !
Maar het heeft ook mij geholpen.


Ik ben hier erg dankbaar mee .
Dankjewel Marianne wat ben jij een topper hoe je met de kinderen omgaat.

Marianne weet echt waar ze het over heeft. Wij hebben ontzettend veel aan haar expertise. Bij het observeren ontgaat haar niets en haar adviezen zijn prima uitvoerbaar. Ik ben ontzettend blij dat ik Marianne 'erbij' heb gehaald.
We zijn nu al echt stukken verder en wijzer dan een half jaar geleden.